Let’s talk
Let’s talk

Naša história

S developmentom sme začali na Slovensku v roku 2010. Napriek našim skromným začiatkom sme sa z malej spoločnosti rýchlo transformovali na jedného z najmodernejších a najprogresívnejších developerov na Slovensku. Na trhu sme uspeli najmä vďaka tomu, že sme našim zákazníkom vždy ponúkali zdravšiu alternatívu a vyšší štandard. Vďaka nášmu nezlomnému úsiliu sme sa stali kľúčovým hráčom na trhu. Dnes pôsobíme na troch európskych trhoch, kde kontinuálne nastavujeme vyššiu latku štandardov v segmente udržateľných nehnuteľností.

Od prvého dňa sme sa zaviazali, že každý nový projekt posunieme o úroveň vyššie ako ten predchádzajúci. Postupne sme rástli od menších projektov a posunuli sa k čoraz väčším a ambicióznejším projektom, na ktorých sme spolupracovali s  najznámejšími menami svetovej architektúry a urbanizmu. V uplynulých rokoch sme úspešne zrevitalizovali niekoľko bratislavských brownfieldov, vdýchli im nový život a premenili ich na živé susedstvá. Našu pozíciu lídra v ekologickom developmente sme upevnili získaním certifikácie za výstavbu najzelenšej budovy na Slovensku a v roku 2021 sa nám tento úspech podarilo zopakovať aj na slovinskom trhu, kde pôsobíme od roku 2018. V roku 2022 sme otvorili naše nové kancelárie v Prahe v Českej republike.

Hello. Očakávali sme vás.

Vyplňte formulár, alebo nám pošlite email

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

Form was successfully send.
We will contact you shortly.

Ups.

Something went wrong. Please try again.

Nechajte svoje peniaze rásť spolu s našimi projektmi

Vyplňte formulár alebo nás kontaktujte na invest@corwin.sk

Investujte teraz
Inšpirácie

Ako vytvoriť mesto pre ľudí?

Igor Bubeník
Igor Bubeník
Communications Manager

Podľa čoho by sa mala merať úroveň rozvoja miest? Podľa ich hustoty, priemerného príjmu ich obyvateľov, či podľa HDP vytvoreného na hlavu? Sme presvedčení, že ani jedno z týchto kritérií, aj keď sa zvyknú používať, nie je správne. Rozhodujúca by mala byť kvalita života v danom meste. No aké by malo byť, aby bola čo najvyššia? Sme presvedčení o tom, že takéto:

 

Prívetivé k chodcom

Vytvoriť mesto pre ľudí, znamená jedno: budovať prostredie prospešné pre telesné a duševné zdravie jeho obyvateľov. Prostredie, ktoré posilňuje miestnu komunitu a prináša do nášho každodenného života inšpiráciu a radosť. Vytváranie mesta pre ľudí znamená navrhovať projekty zamerané hlavne na ich potreby, nie na potreby áut alebo podnikov. Preto musia byť príjemné predovšetkým pre chodcov. Pretože práve chôdza je tým najprirodzenejším pohybom pre nás všetkých. A presne to robíme v spoločnosti Corwin. Snažíme sa stavať projekty, v ktorých centre je chodec.

Umožňuje žiť zdravo

Kľúčom k vytvoreniu zdravého mesta pre ľudí je začlenenie prírody do ich bezprostredného okolia. A to tam, kde bývajú, trávia voľný čas i pracujú. Veľké množstvo zelene a dobre udržiavaných verejných priestranstiev robia z chôdze príjemný zážitok. Kráčať v pekných, zelených priestranstvách znižuje stres spôsobený návalom mestského života a pomáha relaxovať. A aj sadnúť si na lavičku je príjemnejšie v tieni stromu než na otvorenom vybetónovanom priestranstve.

Preto naše projekty čerpajú inšpiráciu z peších miest, ako je Kodaň. Tá je známa svojím prístupom zameraným na ľudí, bohatou kozmopolitnou kultúrou a jednými z najšťastnejších obyvateľov na svete. Aby sme tento cieľ dosiahli, spolupracujeme s poprednými svetovými firmami v oblasti mestského výskumu a architektúry. Ide napríklad o Gehl ArchitectsOFIS ArchitectsMan Made Land, či AllesWirdGut. Takto vieme zaistiť, že naše projekty maximalizujú zdravie a pohodlie ľudí, ktorí v nich nielen žijú, ale ich aj navštívia. Pretože my veríme v lokálne komunity a susedov sa nebojíme.

Spája a nerozdeľuje

Vytváranie projektov pre ľudí prospieva nielen ich priamym obyvateľom a nájomníkom, ale celému okoliu. Viac chôdze mestom pomáha vytvárať bližšiu komunitu, zvyšuje investície do miestnych podnikov a napomáha životnému prostrediu.

Našim projektom sa vždy snažíme dodať pridanú hodnotu. Budovanie krásnych verejných priestranstiev, zavádzanie nových udržateľných technológií a navrhovanie energeticky efektívnych projektov nám umožňuje revitalizovať štvrte a dať ľuďom čo najviac.

Inšpiruje

Prechádzka dobre navrhnutým mestom nám všetkým dáva možnosť vstrebať miestnu architektúru a spôsob života. Prináša lokálny genius loci. Pomáha nám to nájsť inšpiráciu v našom okolí. Historické, rovnako aj nové budovy, musia byť atraktívne a príjemné. Musia tu byť pre vás, pre ľudí.

Preto sú naše projekty navrhnuté tak, aby nielen obohacovali svoje okolie, no zároveň rešpektovali prostredie, v ktorom sa nachádzajú. Nesnažíme sa len vytvárať krásne miesto. To nestačí. Záleží nám hlavne na tom, aby ste sa v ňom cítili dobre.

Ďalšie inšpirácie

Páči sa vám naša práca?
Prihláste sa na náš newsletter

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

You were successfully added tou our mailing list.

Ups.

Something went wrong. Please try again.