Let’s talk
Let’s talk

Naša história

S developmentom sme začali na Slovensku v roku 2010. Napriek našim skromným začiatkom sme sa z malej spoločnosti rýchlo transformovali na jedného z najmodernejších a najprogresívnejších developerov na Slovensku. Na trhu sme uspeli najmä vďaka tomu, že sme našim zákazníkom vždy ponúkali zdravšiu alternatívu a vyšší štandard. Vďaka nášmu nezlomnému úsiliu sme sa stali kľúčovým hráčom na trhu. Dnes pôsobíme na troch európskych trhoch, kde kontinuálne nastavujeme vyššiu latku štandardov v segmente udržateľných nehnuteľností.

Od prvého dňa sme sa zaviazali, že každý nový projekt posunieme o úroveň vyššie ako ten predchádzajúci. Postupne sme rástli od menších projektov a posunuli sa k čoraz väčším a ambicióznejším projektom, na ktorých sme spolupracovali s  najznámejšími menami svetovej architektúry a urbanizmu. V uplynulých rokoch sme úspešne zrevitalizovali niekoľko bratislavských brownfieldov, vdýchli im nový život a premenili ich na živé susedstvá. Našu pozíciu lídra v ekologickom developmente sme upevnili získaním certifikácie za výstavbu najzelenšej budovy na Slovensku a v roku 2021 sa nám tento úspech podarilo zopakovať aj na slovinskom trhu, kde pôsobíme od roku 2018. V roku 2022 sme otvorili naše nové kancelárie v Prahe v Českej republike.

Hello. Očakávali sme vás.

Vyplňte formulár, alebo nám pošlite email

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

Form was successfully send.
We will contact you shortly.

Ups.

Something went wrong. Please try again.

Nechajte svoje peniaze rásť spolu s našimi projektmi

Vyplňte formulár alebo nás kontaktujte na invest@corwin.sk

Investujte teraz
Vo vnútri CORWIN

CORWIN x Gehl Architects

Filip Gulan
Filip Gulan
Development Manager

Pri realizovaní našich projektov sa vždy snažíme k lokalite pristupovať citlivo s dôrazom na kvalitu života a udržateľnosť. Preto si vždy na spoluprácu vyberáme odborníkov, ktorí majú podobný mindset. Na dlhodobom projekte v bývalom industriálnom objekte Palma sme sa spojili so svetovými urbanistami z Dánska – Gehl Architects.

Kto sú „Gehlovci“

 

Jan Gehl, zakladateľ štúdia Gehl Architects, je známy tým, že sa na architektúru pozerá z pohľadu bežného obyvateľa či okoloidúceho. Jeho štúdio sa vyznačuje humanistickým prístupom k rozvoju miest, zón či menších urbanistických projektov. Vychádza z dlhoročných pozorovaní života vo verejnom priestore a skúseností s rozličnými projektmi po celom svete.

K ich najznámejším projektom patrí revitalizácia, respektíve zhumanizovanie snáď najrušnejšieho dopravného uzlu na svete  – Times Square v New Yorku, kde svojím dočasným návrhom dali priestor chodcom a z bývalej križovatky vytvorili námestie v strede Manhattanu.

Photo credits: Before and after, Times Square in the Spring and fall of 2009. Photo: New York City Department of Transportation (DOT)

Gehl Architects boli kľúčovým ateliérom pracujúcim na regeneračnom pláne mesta Christchurch, tretieho najväčšieho mesta Nového Zélandu ktoré bolo v roku 2011 devastované silným zemetrasením. Ich ľudský prístup k rozvoju miest zahŕňal v relatívne krátkom rozmedzí 100 dní stretnutia s profesionálmi, politikmi a obyvateľmi pri ktorých spoločne pracovali na rozvojovom pláne budúceho Christchurchu.

Konkrétnym príkladom práce Gehl Architects, ktorý môže byť relevantný aj pre development bývalého výrobného areálu Palmy je projekt Trælasten (obchod, sklad s drevom) v dánskom Aarhuse. Ide o novú štvrť, ktorá vzniká na území bývalého brownfieldu a prinesie mix viacerých funkcií, vrátane obytných budov rôznych veľkostí. Dôraz je kladený na fungujúce komunity, interakciu medzi ľuďmi, lokálne firmy a udržateľnosť.

Citlivý a humánny prístup tohto urbanistického ateliéru, spomínané projekty a fakt, že pracujú takmer výlučne s nefungujúcimi zastavanými územiami či bývalými industriálnymi areálmi potvrdzuje, že chceme pracovať s najlepšími v obore a rozvoj pozemku Palmy uchopiť citlivo hneď od začiatku. Veríme, že ste rovnako ako my zvedaví na #štvrťbudúcnosti.

Ďalšie inšpirácie

Páči sa vám naša práca?
Prihláste sa na náš newsletter

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

You were successfully added tou our mailing list.

Ups.

Something went wrong. Please try again.