Let’s talk
Let’s talk

Naša história

S developmentom sme začali na Slovensku v roku 2010. Napriek našim skromným začiatkom sme sa z malej spoločnosti rýchlo transformovali na jedného z najmodernejších a najprogresívnejších developerov na Slovensku. Na trhu sme uspeli najmä vďaka tomu, že sme našim zákazníkom vždy ponúkali zdravšiu alternatívu a vyšší štandard. Vďaka nášmu nezlomnému úsiliu sme sa stali kľúčovým hráčom na trhu. Dnes pôsobíme na troch európskych trhoch, kde kontinuálne nastavujeme vyššiu latku štandardov v segmente udržateľných nehnuteľností.

Od prvého dňa sme sa zaviazali, že každý nový projekt posunieme o úroveň vyššie ako ten predchádzajúci. Postupne sme rástli od menších projektov a posunuli sa k čoraz väčším a ambicióznejším projektom, na ktorých sme spolupracovali s  najznámejšími menami svetovej architektúry a urbanizmu. V uplynulých rokoch sme úspešne zrevitalizovali niekoľko bratislavských brownfieldov, vdýchli im nový život a premenili ich na živé susedstvá. Našu pozíciu lídra v ekologickom developmente sme upevnili získaním certifikácie za výstavbu najzelenšej budovy na Slovensku a v roku 2021 sa nám tento úspech podarilo zopakovať aj na slovinskom trhu, kde pôsobíme od roku 2018. V roku 2022 sme otvorili naše nové kancelárie v Prahe v Českej republike.

Hello. Očakávali sme vás.

Vyplňte formulár, alebo nám pošlite email

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

Form was successfully send.
We will contact you shortly.

Ups.

Something went wrong. Please try again.

Nechajte svoje peniaze rásť spolu s našimi projektmi

Vyplňte formulár alebo nás kontaktujte na invest@corwin.sk

Investujte teraz
Udržateľnosť

Prečo je Einpark Offices najzelenšia budova na Slovensku?

Samuel Csáder
Samuel Csáder
Development Manager

Tie najvyššie štandardy

V Corwine je pre nás udržateľnosť a kvalitná architektúra na prvom mieste. Sme preto veľmi hrdí, že sa medzi naše ocenenia zaradilo aj LEED PLATINUM*. Projekt Einpark je prvou administratívnou budovou na Slovensku s týmto ocenením a jednou z top 1 % najudržateľnejších budov na svete. Tu zistíte, čo všetko z Einparku robí svetovú špičku a slovenský unikát.

*certifikačný systém udržateľnosti LEED = Leadership In Energy & Environmental Design; Platinum = najvyššie možné hodnotenie v rámci certifikačného systému

Okrem snahy o čo najekologickejší prístup počas stavby aj prevádzky budovy sa náš tím zameral aj na to, aby projekt priniesol čo najviac úžitku pre ľudí. To znamenalo mimoriadne vysoké nároky na všetky použité materiály, farby, certifikáciu výrobkov a použitie najnovších technológií.

Inteligentné temperovanie vnútorných priestorov

Kvalita a pohodlie

Viaceré systémy v Einparku fungujú plne automaticky pomocou monitorovania teploty a kvality ovzdušia. V projekte je napríklad inteligentná vzduchotechnika, ktorá sa pri otvorení okna automaticky vypína alebo naopak zintenzívni výmenu vzduchu v daných priestoroch na základe senzorov, ktoré monitorujú koncentráciu CO2 aby sa zaručilo zdravé vnútorné prostredie a pritom nemalo dopad, či dokonca šetrilo energetické náklady.

Inteligentné temperovanie vnútorných priestorov je zabezpečené pomocou škandinávskej technológie chladiacich trámov, ktorá je energeticky efektívnejšia, svojim systémom výmeny čerstvého vzduchu poskytuje zdravšie kancelárske prostredie, a tak zlepšuje pracovnú produktivitu. Týmto sa zaručuje stály komfort nájomcov s minimálnym dopadom na životné prostredie.

Bezparapetové okná

Einpark naviac svojimi technológiami pozitívne ovplyvňuje okolitú mikroklímu a napomáha k zdravšiemu mestskému prostrediu. Zelené strechy, ktoré sú kľúčovým prvkom našich projektov, napomáhajú zadržiavať dažďovú vodu, znížiť mestskú teplotu a skrášliť okolité prostredie. Použité farby na streche redukujú produkciu tepelných mostov. Na chladenie a vykurovanie je primárne využívaný systém tepelných čerpadiel voda-voda, pri ktorom využívame regeneratívnu energiu z podzemných vôd na ochladenie, resp. ohriatie vody, ktorá cirkuluje v systéme. Podzemnú vodu si tak vyslovene iba požičiame a všetku opäť vraciame späť.

Pre zabezpečenie ideálne osvetlených priestorov sú v budove použité okná bez parapetov, siahajúce od podlahy až po strop. Tieto okná naviac používajú špeciálne izolačné sklo, ktoré perfektne odlučuje vnútorné priestory od ruchu mesta.

Elektrický kompostér

Technológie budúcnosti a budúcnosť mesta

Aj keď kritériá na získanie najvyššieho LEED certifikátu boli samy o sebe mimoriadne prísne, náš tím sa nebál ďalej navyšovať svoje nároky v snahe zaviesť nové trendy na slovenský trh. Súčasťou projektu je kompostér, ktorý redukuje a zhodnocuje biologický odpad v budove, otvárateľné okná zabudované do dvojitej fasády, podzemné parkovanie, nabíjacie stanice pre elektromobily, či strešná terasa pre nájomcov s výhľadom na centrum.

Chill-out zóna na streche

Projekt Einpark dokonale zosobňuje našu filozofiu a ukazuje čo všetko môže zodpovedný development priniesť mestu. Veríme, že aj keď je tento projekt slovenským unikátom, do budúcna bude inšpirovať ďalších developerov a slúžiť ako referenčný bod pre zdravý a zodpovedný rast nášho mesta.

Ďalšie inšpirácie

Páči sa vám naša práca?
Prihláste sa na náš newsletter

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

You were successfully added tou our mailing list.

Ups.

Something went wrong. Please try again.