Let’s talk
Let’s talk

Naša história

S developmentom sme začali na Slovensku v roku 2010. Napriek našim skromným začiatkom sme sa z malej spoločnosti rýchlo transformovali na jedného z najmodernejších a najprogresívnejších developerov na Slovensku. Na trhu sme uspeli najmä vďaka tomu, že sme našim zákazníkom vždy ponúkali zdravšiu alternatívu a vyšší štandard. Vďaka nášmu nezlomnému úsiliu sme sa stali kľúčovým hráčom na trhu. Dnes pôsobíme na troch európskych trhoch, kde kontinuálne nastavujeme vyššiu latku štandardov v segmente udržateľných nehnuteľností.

Od prvého dňa sme sa zaviazali, že každý nový projekt posunieme o úroveň vyššie ako ten predchádzajúci. Postupne sme rástli od menších projektov a posunuli sa k čoraz väčším a ambicióznejším projektom, na ktorých sme spolupracovali s  najznámejšími menami svetovej architektúry a urbanizmu. V uplynulých rokoch sme úspešne zrevitalizovali niekoľko bratislavských brownfieldov, vdýchli im nový život a premenili ich na živé susedstvá. Našu pozíciu lídra v ekologickom developmente sme upevnili získaním certifikácie za výstavbu najzelenšej budovy na Slovensku a v roku 2021 sa nám tento úspech podarilo zopakovať aj na slovinskom trhu, kde pôsobíme od roku 2018. V roku 2022 sme otvorili naše nové kancelárie v Prahe v Českej republike.

Hello. Očakávali sme vás.

Vyplňte formulár, alebo nám pošlite email

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

Form was successfully send.
We will contact you shortly.

Ups.

Something went wrong. Please try again.

Nechajte svoje peniaze rásť spolu s našimi projektmi

Vyplňte formulár alebo nás kontaktujte na invest@corwin.sk

Investujte teraz
Novinky

Život sa vracia na námestia

Samuel Csáder
Samuel Csáder
Development Manager

Dobrý verejný priestor spoznáte tak, že sa mu vždy darí vytiahnuť ľudí z budovy. Je to miesto, kde sa radi prechádzate v každom počasí. Je to miesto, kam sa radi pôjdete naobedovať aj keď si navaríte doma. Je to miesto s dobrou červenou infraštruktúrou. A čo je dobrá červená infraštruktúra? To môžete zistiť na Námestí Mateja Korvína.

Námestie Mateja Korvína

Naše námestie, ktoré sme vybudovali na projekte Blumental je (skromne povedané) ideálnym príkladom dobrej červenej infraštruktúry, ktorá označuje rôznorodé, avšak prepojené verejné priestory, ktoré podporujú energický mestský život. Zatiaľ čo iba pár rokov dozadu tu ležal uzatvorený brownfield tabakovej továrne, dnes ide o živý priestor využívaný denne mnohými ľuďmi na stretnutia, krátky oddych, raňajky, obedy, večere a sem-tam aj unikátne komunitné akcie. Presne tak ako sme to vždy chceli.

Námestie Mateja Korvína

Ľudia lákajú ľudí

Základom každého dobrého verejného priestoru je bezbariérový dizajn. Mamičky s kočíkmi, starší ľudia, či hendikepovaní sa na Námestí Mateja Korvína vždy budú cítiť vítaní, pretože je prispôsobené ich potrebám. Samotnému námestiu je navyše prispôsobená mierka okolitej zástavby, ktorá ho „chráni“ z troch strán, zatiaľ čo z tej štvrtej zostáva otvorené a „pozýva“ ľudí na návštevu. Všetci by sa tu tak mali cítiť vítaní na užívanie tohto spoločného vonkajšieho priestoru so zeleňou, umením a príjemnými prevádzkami.

Starostlivo vybrané prevádzky s terasami otočené do námestia ho vždy udržujú živé a atraktívne pre ľudí. Vďaka zasunutému parteru sa navyše aj v lejaku môžete pohybovať po námestí suchou nohou, či si vždy nájdete tieň počas letných horúčav. Dobre navrhnutý verejný priestor tak vytvára predpoklad úspechu jednotlivých prevádzok. Tie zas svojimi pravidelnými zákazníkmi vytvárajú na námestí príjemnú atmosféru a bezpečný priestor pre všetkých. Takáto súhra a vzájomné dopĺňanie sa je jedným z aspektov udržateľného projektu. Koniec koncov, je to o ľuďoch.

BlumentaLive

Byť tu je byť spolu

Aj pri našom námestí je flexibilita dôležitým faktorom. Námestie Mateja Korvína je navrhnuté tak aby sa zmestili nielen terasy, bohatá zeleň, či bicyklové stojany, ale aby slúžilo najmä komunite. Na námestí dnes môžete napríklad vidieť umeleckú expozíciu a organizujeme tu aj živé koncerty BlumentaLive pre ľudí z celého okolia. To všetko dopomáha k vytváraniu sociálnych vzťahov a komunít, ktorým sme vytvorili priestor kde sa môžu stretnúť, spoznať, najesť či dokonca kultúrne vyžiť. Výsledkom je dobrá červená infraštruktúra a skvelé m(i)esto pre ľudí.

Ďalšie inšpirácie

Páči sa vám naša práca?
Prihláste sa na náš newsletter

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

You were successfully added tou our mailing list.

Ups.

Something went wrong. Please try again.