Let’s talk
Let’s talk

Naša história

S developmentom sme začali na Slovensku v roku 2010. Napriek našim skromným začiatkom sme sa z malej spoločnosti rýchlo transformovali na jedného z najmodernejších a najprogresívnejších developerov na Slovensku. Na trhu sme uspeli najmä vďaka tomu, že sme našim zákazníkom vždy ponúkali zdravšiu alternatívu a vyšší štandard. Vďaka nášmu nezlomnému úsiliu sme sa stali kľúčovým hráčom na trhu. Dnes pôsobíme na troch európskych trhoch, kde kontinuálne nastavujeme vyššiu latku štandardov v segmente udržateľných nehnuteľností.

Od prvého dňa sme sa zaviazali, že každý nový projekt posunieme o úroveň vyššie ako ten predchádzajúci. Postupne sme rástli od menších projektov a posunuli sa k čoraz väčším a ambicióznejším projektom, na ktorých sme spolupracovali s  najznámejšími menami svetovej architektúry a urbanizmu. V uplynulých rokoch sme úspešne zrevitalizovali niekoľko bratislavských brownfieldov, vdýchli im nový život a premenili ich na živé susedstvá. Našu pozíciu lídra v ekologickom developmente sme upevnili získaním certifikácie za výstavbu najzelenšej budovy na Slovensku a v roku 2021 sa nám tento úspech podarilo zopakovať aj na slovinskom trhu, kde pôsobíme od roku 2018. V roku 2022 sme otvorili naše nové kancelárie v Prahe v Českej republike.

Hello. Očakávali sme vás.

Vyplňte formulár, alebo nám pošlite email

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

Form was successfully send.
We will contact you shortly.

Ups.

Something went wrong. Please try again.

Nechajte svoje peniaze rásť spolu s našimi projektmi

Vyplňte formulár alebo nás kontaktujte na invest@corwin.sk

Investujte teraz
Udržateľnosť

Oživujeme zanedbané – Brownfieldy v našom meste

Filip Gulan
Filip Gulan
Development Manager

Urbánna renesancia

Pri každej novej mestskej výstavbe by malo byť najdôležitejšie aký dopad bude mať na svoje okolie. Cieľom by malo byť mesto sceľovať, nie násilne rozširovať. Základom zodpovednej a prínosnej mestskej výstavby je preto správny výber lokality. Tou najlepšou sú brownfieldy – zanedbané územia mesta, väčšinou pozemky bývalých tovární, ktoré stratili svoje využitie. Naše projekty sa zameriavajú práve na ne.

Blumental, Bratislava

Viac než jeden účel

V porovnaní s inými európskymi metropolami je Bratislava veľmi riedko zastavaná, čo so sebou nesie množstvo nevítaných dôsledkov ako sú zvýšené nároky na dopravu, dostupnosť služieb a občianskej vybavenosti, ale aj ekonomické problémy, ktoré sa odrážajú v správe a prevádzke verejných služieb a údržbe verejných priestorov. Zodpovedná revitalizácia početných mestských brownfieldov tak vedie k akejsi „akupunktúre“ mesta, vytvoreniu nových prepojení ako aj naštartovaniu synergií, ktoré by inak nemohli vzniknúť. A práve tieto efekty sa môžu významne podieľať na zvyšovaní kvality života.

Námestie Mateja Korvína, Blumental

Blumental

Sídlo našej firmy je skvelým príkladom toho, čo dokáže priniesť správna revitalizácia brownfieldu. Iba pár rokov dozadu tu bol spustnutý pozemok po bývalej tabakovej továrni, a neskôr štátneho podniku Tesla. Dnes ide o moderný miesto-tvorný celok plný života, ktorý pozdvihol kvalitu celého okolia vďaka pozornému zapracovaniu potrieb miestnej štvrte. Kaviarne, reštaurácie, obchody a služby v pasáži sa dopĺňajú s novým verejným priestorom – Námestím Mateja Korvína, ktoré slúži ako skvelé miesto na schôdzky starých aj nových obyvateľov tejto štvrte.

Revitalizácia Kmeťovho námestia

Park na Kmeťovom námestí

V Corwine nám záleží aj na tom, aby naše projekty zlepšili kvalitu života v meste. V spolupráci so samosprávou Starého Mesta sa nám mimo našich projektov podarilo revitalizovať aj tento kúsok mestskej zelene, ktorý bude slúžiť všetkým obyvateľom Bratislavy. Je dôležité, aby mali ľudia v meste dostatok zeleného oddychového priestoru, kde sa môžu schovať pred ruchom urbánneho života. Urobili sme to, čo sa patrí na dobrého suseda a aj v parku na Kmeťovom námestí a spravili ďalší krok k vytvoreniu mesta pre ľudí.

Guthaus, Bratislava

Guthaus

Na Slovensku sú zelené strechy, dažďové záhrady či sálavé stropné chladenie a vykurovanie ešte stále skôr výnimočným prvkom. V Corwine sú však štandardom. Guthaus využíva tieto a ďalšie pokrokové technológie a posúva ich na novú úroveň. Zanedbaný pozemok bývalej továrne na parkety na Račianskej sa tak vďaka projektu Guthaus výrazne mení. Lokalita, v ktorej dnes funkcia bývania absentuje bude zveľadená a budúcim obyvateľom prinesie  najzdravšie bývanie v Bratislave. V spojení s bohatou vegetáciou, vhodne doplnenou občianskou vybavenosťou, ihriskami, verejným parčíkom a skvelým napojením na električku tak Guthaus ponúkne možnosti pre zdravší  a šťastnejší život.

Kvartet, Ľubľana

Kvartet

Náš prvý projekt v Ľubľane nám umožňuje prezentovať filozofiu Corwinu aj v zahraničí. Kvartet sa stane nielen najväčším rezidenčným komplexom v meste, ale aj tým najzelenším prostredím, ktoré oživí zanedbanú lokalitu a pozdvihne svoju rezidenčnú štvrť.

Súčastná Palma

Palma

Palma predstavuje tú najväčšiu výzvu v postupnej premene uzavretého priemyselného areálu  na lokálne centrum danej časti mesta. Cieľom je dať novú budúcnosť nielen samotnej Palme, ale pozdvihnúť celé jej okolie. Aj preto Corwin úzko spolupracuje s ateliérom Gehl Architects, ktorý patrí medzi svetovú špičku v tvorbe verejných priestorov a miest príjemných pre život. Okrem skvelého napojenia na systém verejnej dopravy a dobrého mixu občianskej vybavenosti by mala Palma ponúknuť nové a kvalitné plochy zelene, ekologické riešenia, kombinovať udržateľnú architektúru s obnovenými prvkami industriálnej minulosti. Areál Palmy podľa nás má potenciál v budúcnosti priniesť rozmanité verejné priestory obklopené kvalitnou architektúrou a neobmedzenou tvorivosťou. Môže sa stať výnimočným miestom pre prácu, trávenie voľného času, pre život. Miesto, kde máte byť. Palma – útulné miesto.

V Corwine si dávame za cieľ zodpovedný a prínosný development. Veríme, že výstavba by mala pomáhať celému mestu a nové projekty by mali prirodzene spájať a rozvíjať celé okolie. Revitalizácia zanedbaných území nám pomáha naplniť tento cieľ a priniesť život tam kam patrí. Zostaňte s nami a presvedčte sa, že spoločne môžeme zodpovednou výstavbou zmeniť mesto k lepšiemu.

Ďalšie inšpirácie

Páči sa vám naša práca?
Prihláste sa na náš newsletter

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

You were successfully added tou our mailing list.

Ups.

Something went wrong. Please try again.