Let’s talk
Let’s talk

Naša história

S developmentom sme začali na Slovensku v roku 2010. Napriek našim skromným začiatkom sme sa z malej spoločnosti rýchlo transformovali na jedného z najmodernejších a najprogresívnejších developerov na Slovensku. Na trhu sme uspeli najmä vďaka tomu, že sme našim zákazníkom vždy ponúkali zdravšiu alternatívu a vyšší štandard. Vďaka nášmu nezlomnému úsiliu sme sa stali kľúčovým hráčom na trhu. Dnes pôsobíme na troch európskych trhoch, kde kontinuálne nastavujeme vyššiu latku štandardov v segmente udržateľných nehnuteľností.

Od prvého dňa sme sa zaviazali, že každý nový projekt posunieme o úroveň vyššie ako ten predchádzajúci. Postupne sme rástli od menších projektov a posunuli sa k čoraz väčším a ambicióznejším projektom, na ktorých sme spolupracovali s  najznámejšími menami svetovej architektúry a urbanizmu. V uplynulých rokoch sme úspešne zrevitalizovali niekoľko bratislavských brownfieldov, vdýchli im nový život a premenili ich na živé susedstvá. Našu pozíciu lídra v ekologickom developmente sme upevnili získaním certifikácie za výstavbu najzelenšej budovy na Slovensku a v roku 2021 sa nám tento úspech podarilo zopakovať aj na slovinskom trhu, kde pôsobíme od roku 2018. V roku 2022 sme otvorili naše nové kancelárie v Prahe v Českej republike.

Hello. Očakávali sme vás.

Vyplňte formulár, alebo nám pošlite email

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

Form was successfully send.
We will contact you shortly.

Ups.

Something went wrong. Please try again.

Nechajte svoje peniaze rásť spolu s našimi projektmi

Vyplňte formulár alebo nás kontaktujte na invest@corwin.sk

Investujte teraz
Udržateľnosť

ECOrwin – Ako vznikol projekt CORWIN Office Goes Zero Waste?

Samuel Csáder
Samuel Csáder
Development Manager

INFORMÁCIE

Ako developer Corwin sa snažíme navrhovať a stavať budovy tak, aby produkovali menej odpadu, boli energeticky efektívne a celkovo znižovali vplyvy na životné prostredie. Avšak nestačí tieto hodnoty uplatňovať len na stavbách, je dôležité aby vychádzali aj z vnútra firmy a tak vznikol interný Ekotím.

Samozrejme máme realistické ciele a vieme, že je to dlhodobý proces, počas ktorého nie je dôležitá dokonalosť, ale spoločná zmena návykov k lepšiemu. Ako začať?

POSTUPNÉ ZMENY

Aby sme všetci vedeli priložiť ruku k dielu, prizvali sme si na pomoc odborníkov z danej oblasti, ktorí nás dovzdelali v tejto téme. Prednášky otvorili priestor pre diskusiu a konkrétne otázky, ako napríklad kam s viečkom od jogurtu?

VERMIKOMPOSTÉR

Od apríla minulého roku sa naša spoločná kuchynka teší novým stálym obyvateľom, ktorí síce nemajú radi svetlo, ale obľubujú napríklad šupky zo zeleniny či kávové zrná. Sú to dážďovky, ktoré sa skrývajú vo vermikompostéry. Vďaka nim minimalizujeme biologický odpad a spätne ho využívame napríklad aj na polievanie kvetín v našich kancelárskych priestoroch.

RECYKLOVANÝ PAPIER

Napriek tomu, že sa snažíme množstvo procesov digitalizovať, tlačeniu dokumentov sa ešte úplne nevyhneme, preto sme sa rozhodli nahradiť klasický papier recyklovaným. Na jeho výrobu sa minie až o 80 percent menej vody.

TRIEDENIE ODPADU

Jednou z najväčších zmien bolo, že sme z kancelárií odstránili odpadkové koše a vymenili ich za nádoby na triedenie, ktoré sme umiestnili do spoločných priestorov.

SHAROVANÉ KANCELÁRSKE POMÔCKY

Pamätáte si ešte na časy výtvarnej výchovy, keď ste nikomu nechceli požičať svoje temperky či papiere? Ako dospelí ľudia si uvedomujeme, že striedmosť je dôležitým krokom ohľaduplnosti k planéte. Preto sa vieme o svoje sticky notes či nožničky podeliť.

VÝMENA OBALOV

Veľké zmeny sa diali aj v kuchynke. Kávu nakupujeme vo veľkých objemoch, aby sme sa vyhli malým plastovým obalom a uskladňujeme ju v nerezových nádobách. Prešli sme na sypané čaje, ktoré máme uskladnené v sklených nádobách a sklené misky tu máme aj pre kolegov, ktorí by si išli zobrať obed von so sebou. Takto si nemusia brať plastový obal na jedlo. Med aj smotanu máme tiež v sklených nádobách, aby sa nám zbytočne nehromadili malé plastové obaly z potravín, ktoré používame každý deň.

CORWIN MERCH

Aj vy tak obľubujete generické plastové reklamné predmety? Tomuto trendu sme sa snažili vyhnúť a naše logo sme radšej vytlačili na predmety, ktoré sa stotožňujú s našim rešpektom k prírode. Equa fľaša, plátenná taška či obal na jedlo zo včelieho vosku, ktorý viete opakovane používať, boli darčeky, ktorými sme obdarovali našich partnerov či kolegov.

BIKESHARING

V našich Blumental offices máme aj bicykle, ktoré si môže ktokoľvek z officov zapožičať a previesť sa napríklad na obed či meeting.

Najviac nás potešilo to, že mnohí z našich kolegov začali triediť odpad aj doma, či dokonca si zaobstarali vermikompostér. Darí sa aj vám správať sa ohľaduplnejšie k planéte?

Ďalšie inšpirácie

Páči sa vám naša práca?
Prihláste sa na náš newsletter

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

You were successfully added tou our mailing list.

Ups.

Something went wrong. Please try again.