Let’s talk
Let’s talk

Naša história

S developmentom sme začali na Slovensku v roku 2010. Napriek našim skromným začiatkom sme sa z malej spoločnosti rýchlo transformovali na jedného z najmodernejších a najprogresívnejších developerov na Slovensku. Na trhu sme uspeli najmä vďaka tomu, že sme našim zákazníkom vždy ponúkali zdravšiu alternatívu a vyšší štandard. Vďaka nášmu nezlomnému úsiliu sme sa stali kľúčovým hráčom na trhu. Dnes pôsobíme na troch európskych trhoch, kde kontinuálne nastavujeme vyššiu latku štandardov v segmente udržateľných nehnuteľností.

Od prvého dňa sme sa zaviazali, že každý nový projekt posunieme o úroveň vyššie ako ten predchádzajúci. Postupne sme rástli od menších projektov a posunuli sa k čoraz väčším a ambicióznejším projektom, na ktorých sme spolupracovali s  najznámejšími menami svetovej architektúry a urbanizmu. V uplynulých rokoch sme úspešne zrevitalizovali niekoľko bratislavských brownfieldov, vdýchli im nový život a premenili ich na živé susedstvá. Našu pozíciu lídra v ekologickom developmente sme upevnili získaním certifikácie za výstavbu najzelenšej budovy na Slovensku a v roku 2021 sa nám tento úspech podarilo zopakovať aj na slovinskom trhu, kde pôsobíme od roku 2018. V roku 2022 sme otvorili naše nové kancelárie v Prahe v Českej republike.

Hello. Očakávali sme vás.

Vyplňte formulár, alebo nám pošlite email

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

Form was successfully send.
We will contact you shortly.

Ups.

Something went wrong. Please try again.

Nechajte svoje peniaze rásť spolu s našimi projektmi

Vyplňte formulár alebo nás kontaktujte na invest@corwin.sk

Investujte teraz
Inšpirácie

Bývanie plné fantázie – Umenie Dúbravy

Igor Bubeník
Igor Bubeník
Communications Manager

V Corwine si zakladáme na tom, že naše budovy prinášajú viac pre svojich obyvateľov. To znamená, že okrem zdravého a zeleného prostredia na život sa vždy snažíme vytvoriť aj priestor pre umenie. Do projektu Dúbravy sme preto zapojili 8 slovenských výtvarníkov, ktorí budovy oživili svojimi jedinečnými mozaikami. Každá z týchto budov tak na prvý pohľad získala svoju vlastnú identitu. Ich spoločnou charakteristikou je detstvo, hravosť a fantázia.

Umelci a ich diela

Pri vymýšľaní námetu som sa sústredil na ľudí a ich každodenné starosti. Mozaika Úlet, zobrazujúca dieťa s balónmi má ľudí povzniesť a odpútať ich od tých starostí a povinností.

Erik Binder

Erik Binder - Úlet

Návrat k umeniu

Pred rokom 1989 bolo umenie celkom samozrejmou súčasťou slovenských sídlisk, avšak s príchodom prestavieb a zatepľovania sa od tohto zvyku upustilo. Umenie je v mnohých mestách v Európe pevnou súčasťou modernej architektúry, ktoré spríjemňuje bývanie a mestskú atmosféru. Projekt Dúbravy využil viac ako 30 000 kachličiek na svoje mozaiky a vrátil umenie do života na sídlisku.

Erik Šille - Maco

Páči sa mi tvoriť pre verejný priestor. Mám pocit, že tak môžem vyjsť z mojej bubliny a ukázať svoju prácu aj ďalším ľuďom.

Marek Ormandík

Marek Ormandík - Braček jelenček

Jedinečný rukopis

Každý z výtvarníkov si vybral motív, ktorý je im blízky a dal svojej mozaike jedinečný štýl. Aj keď ich spája spôsob vyobrazenia a farebnosť typická pre detský svet, každá z nich predstavuje jedinečné osobné vyjadrenie a dáva tomuto zoskupeniu umenia srdce.

Eva Činčalová - Nebo

Umenie je v mnohých európskych mestách etablovaným prvkom súčasnej architektúry. Je to dôsledok systematického premýšľania o kvalite architektúry, mestského prostredia a bývania. Jednoducho tam nie je výstavba len živelná a ľúbivá, ale v kvalitných projektoch ide o viac a umenie je touto pridanou hodnotou. Jeho význam spočíva v tom, že reflektuje obraz komunity, myslenia i doby.

Kurátorka projektu Sabina Jankovičová

Ivan Csudai - Mozaika

Niečo navyše

Dúbravy prestavujú prvý projekt svojho druhu na Slovensku a vďaka svojmu umeniu sa stávajú takpovediac galériou vo verejnom priestore. Okrem krásnych spoločných priestorov na šport a relaxáciu tak obyvatelia Dúbrav majú ešte niečo navyše vďaka unikátnemu umeniu.

Dorota Sadovská - Mama a ja

Uvedomujeme si, že k skvalitneniu bývania už nestačí len používanie poctivého materiálu alebo občianska vybavenosť. Preto sa každému nášmu projektu okrem ekologického prvku – zelených striech, snažíme dať aj punc umenia.

Marián Hlavačka

Martin Gerboc - Kúzelník

Darček malým aj veľkým

Deti, ako aj dospelí, by mali vo svojom živote ponechať priestor pre fantáziu a nebáť sa snívať. Dúfame, že obyvatelia Dúbrav ocenia toto umenie v ich štvrti a hrdo ju budú nazývať svojím domovom.

Dominika Žáková - Teória útulnosti

Ďalšie inšpirácie

Páči sa vám naša práca?
Prihláste sa na náš newsletter

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

You were successfully added tou our mailing list.

Ups.

Something went wrong. Please try again.