Let’s talk
Let’s talk

Naša história

S developmentom sme začali na Slovensku v roku 2010. Napriek našim skromným začiatkom sme sa z malej spoločnosti rýchlo transformovali na jedného z najmodernejších a najprogresívnejších developerov na Slovensku. Na trhu sme uspeli najmä vďaka tomu, že sme našim zákazníkom vždy ponúkali zdravšiu alternatívu a vyšší štandard. Vďaka nášmu nezlomnému úsiliu sme sa stali kľúčovým hráčom na trhu. Dnes pôsobíme na troch európskych trhoch, kde kontinuálne nastavujeme vyššiu latku štandardov v segmente udržateľných nehnuteľností.

Od prvého dňa sme sa zaviazali, že každý nový projekt posunieme o úroveň vyššie ako ten predchádzajúci. Postupne sme rástli od menších projektov a posunuli sa k čoraz väčším a ambicióznejším projektom, na ktorých sme spolupracovali s  najznámejšími menami svetovej architektúry a urbanizmu. V uplynulých rokoch sme úspešne zrevitalizovali niekoľko bratislavských brownfieldov, vdýchli im nový život a premenili ich na živé susedstvá. Našu pozíciu lídra v ekologickom developmente sme upevnili získaním certifikácie za výstavbu najzelenšej budovy na Slovensku a v roku 2021 sa nám tento úspech podarilo zopakovať aj na slovinskom trhu, kde pôsobíme od roku 2018. V roku 2022 sme otvorili naše nové kancelárie v Prahe v Českej republike.

Hello. Očakávali sme vás.

Vyplňte formulár, alebo nám pošlite email

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

Form was successfully send.
We will contact you shortly.

Ups.

Something went wrong. Please try again.

Nechajte svoje peniaze rásť spolu s našimi projektmi

Vyplňte formulár alebo nás kontaktujte na invest@corwin.sk

Investujte teraz
Inšpirácie

Technológie menia tvár bývania

Juraj Palkovič
Juraj Palkovič
Building Services Specialist

Sezónny nárast respiračných ochorení každé leto je jednou z civilizačných chorôb. To nehovoríme my, ale tvrdia to lekári. A pravdivosť ich slov sme si už mnohí overili na vlastnej koži. Vonku je 30 stupňov v tieni, ani lístok na stromoch sa nepohne a vy sedíte doma s nádchou a suchým kašľom, aký ste nemali ani uprostred januárovej zimy. A nie ste sami. Príčina je na prvý pohľad jasná – nevhodne zvolená či nastavená klimatizácia.

„Nezriedka sa počas najteplejších mesiacov roka stretávame s ťažkými virózami a komplikáciami. Druhým častým problémom sú alergie spôsobené vírením vzduchu, ktorý prúdi z nedostatočne čistených klimatizačných jednotiek,“ potvrdzuje pneumologička a alergologička Marta Hájková.

Projekt GUTHAUS - rez budovou a technológiami

Zdravé chladenie a kúrenie

 

A teraz si predstavte, že sedíte v obývačke, v ktorej sa o tepelnú pohodu stará jej strop, ktorý slúži ako chladiace, ale aj vykurovacie teleso. Takéto stropné chladenie či kúrenie vníma ľudské telo úplne prirodzene. V zime evokuje pocit rovnomerne dopadajúcich slnečných lúčov. V lete naopak vytvára efekt starého domu, ktorý si aj uprostred horúčav zachováva príjemnú teplotu.

Táto technológia má aj ďalšie výhody. Zo zdravotného hľadiska ju určite ocenia alergici – netýka sa jej totiž vyššie spomenuté vírenie prachu a rôznych alergénov, keďže chladí aj vyhrieva sálavo, nie prúdom vzduchu. Z funkčného hľadiska je prakticky bezúdržbová, nehlučná a neprekáža pri zariaďovaní bytu ako napríklad klasické radiátory.

Táto technológia sa už začína objavovať aj na Slovensku. V Corwin ju už klientom prinášame vo veľkej miere. Pionierom je projekt Blumental, kde je táto technológia aplikovaná plošne ako najväčšia schéma stropného chladenia v rezidenčnej budove v Česku a Slovensku. Tešiť sa na ňu môžu aj majitelia bytov v našom projekte Guthaus, ktorý má ambíciu stať sa najzdravším bývaním na na Slovensku. A to aj vďaka ďalším neštandardným riešeniam, akými sú hliníkové okná s izolačným trojsklom, vegetačné strechy či dažďové záhrady starajúce sa o unikátnu mikroklímu a pohodu.

Vizualizácia vzorového bytu v GUTHAUS

Voda – voda

 

Pre naše projekty je typické, že udržateľnosť pri nich nie je len ďalší moderný buzzword. Okrem zelených striech je našim tradičným prvkom využívanie tepelných čerpadiel na získavanie energie na kúrenie či klimatizovanie vnútorných priestorov. Napríklad pri systéme voda – voda sa z jednej studne vyčerpá podzemná voda, z nej sa vo výmenníku odoberie teplo (áno, aj takáto voda ho má v sebe dosť) a druhou studňou sa vpustí opäť do podzemia. Energia sa však takto dá získavať aj z okolitého vzduchu.

Výsledkom sú napríklad aj úspory – tie sa môžu pohybovať až na úrovni polovičnej spotreby energií a pitnej vody v takomto objekte. Dôležitým plusom je i podstatné zníženie emisií skleníkových plynov o stovky ton CO2 za rok v porovnaní s tradičnými zdrojmi tepla.

A aj preto sme v Corwin stále presvedčení, že mať v byte či kancelárii to klasické, otvárateľné okno je na nezaplatenie.

Ďalšie inšpirácie

Páči sa vám naša práca?
Prihláste sa na náš newsletter

Please try again and make sure to fill all required fields. If it doesn't work, please reach us by mail or phone.

Thank you

You were successfully added tou our mailing list.

Ups.

Something went wrong. Please try again.